Vuosi 2019 on kääntymässä loppusuoralle.  Pidin oman henkilökohtaisen urheilugaalan. Vuoden TOP3 tähtihetket on listattu alla kuvien kera.

Sijalla 3.

SM puolimaraton, Vantaa. 14.4.2019. Sijoitus kisassa 9. aika 1:22,37

Tämä kisa oli positiivinen yllätys. Juoksin talven aikana melko vähän, keskittyen enemmän hiihtämiseen. Tehotreenit tein toki juosten. Edellisellä viikolla olin hiihtänyt Ylläksellä reilu 200km ja pisin juoksulenkki reilu 20km oli tehty tammikuun alussa. Viimeistelytreeni meni aivan poskelleen. Lepäilin ahkeraan viimeiset päivät ennen kisaa ja sain aikaan ihan hyvän pössiksen. Tiesin jalkojen loppuvan jossakin vaiheessa, koska iskutuksen sietoa ei ollut ja niinhän siinä kävikin. 15 kilometriin saakka meni mukavasti, sen jälkeen Via Dolorosa. Hyytymisestä huolimatta juoksin 42 sekunnin päähän ennätyksestäni. Maalissa oksensin lipputangon juureen.

Sijalla 2.

Helsinki Night Trail. 13km. Polkujuoksu. 6.9.2019 Helsinki

Sijoitus kisassa: koko kisan voitto

Tämä tapahtuma oli yksi kimmoke siihen, että palaan takaisin poluille kaudella 2020. Päässäni keikkui otsalamppu, joka meinasi tippua koko ajan. Johdin kisaa alusta loppuun ja ai vitsi oli makeaa juosta pimeässä metsässä kun jänikset (ihan ne oikeat) pomppi edessä.  Polkujuokseminen on hyvin mukaansa tempaavaa ja siinä pääsee aivan omaan kuplaansa. Voitin kisassa myös miehet. Ensimmäistä kertaa ikinä. Mutta ei kerrota kenellekään, että seuraavana päivänä kisattiin Nuuksio Classic. Ne kaikki kovat olivat oikeasti siellä. Eli en mä Henkka sulle pärjää : D

Sijalla 1.

Kalevan kisat, Lappeenranta. 10 000m PB 35:52. Sijoitus kisassa 8.

Harvoin tarjolla. Täydellistä juoksemisen helppoutta 25 ratakierrosta ja uusi ennätys. Tällä onnistumisella keikkuu pilvissä seuraavat vuodet.  Erittäin hyvätasoinen kilpailu verrattuna aikaisempiin vuosiin. Yleisurheilu.fi julkaisi sivuillaan näin: ”Hyvätasoisessa kilpailussa yhteensä 10 naista juoksi ennätyksensä. Kahdeksas oli Espoon Tapioiden Minna Syvälä, joka paransi ennätystään vielä 40 vuoden iässä alle 36 minuuttiin ajalla 35:52,60”

Kiitos tästä, yleensä media on kiertänyt kaukaa.

Vaikka kisaaminen on kivaa ja ennätysten takominen harvinaista herkkua, kaikkein tärkeintä on kuitenkin liikkuminen itsessään. Arjessa juostut sateiset lenkit (joita muuten on tänä syksynä riittänyt), kirpeät pakkaspäivät suksilla sekä helteiset ratatreenit. Juuri nuo arkiset hetket, joissa kuitenkin on koko urheilun ydin. Niitä ei kamera tavoita. Tärkeintä on kuljettu matka, ei päämäärä.

Asiat asettuvat myös oikeisiin arvolokeroihin silloin kun sairastuu ja ei pääse liikkumaan. Niin kuin minä tällä hetkellä. Flunssassa on mennyt viikon päivät, mutta kyllä tämän kestää kun harvoin sairastaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, rauhaisaa joulun aikaa ja iloa vuodelle 2020!

Kiitokset kuluneesta vuodesta yhteistyökumppanit Icepower Suomi ja Hoka One One.