Palvelut

IMG_8511-2

Pitkäjänteistä ja yksilöllistä valmennusta

Valmennukseni yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on monipuolisuus. Mielestäni juoksija tarvitsee kehittyäkseen muitakin harjoittelumuotoja kuin juoksua.  Lajien vaihtelu tuo harjoitteluun mielekkyyttä ja ne antavat keholle erilaisia ärsykkeitä sekä ehkäisevät rasitusvammojen syntymistä.

Toisena tärkeänä kokonaisuutena valmennuksissani on tuttuakin tutumpi kolmen tekijän yhtälö: Ravinto – Lepo –  Harjoittelu. Jotta saadaan aikaan tavoiteltu tulos, tulee näiden kolmen asian olla tasapainossa. Helppoa, mutta silti niin haastavaa. Miten tähän haluttuun tasapainoon päästään? Kuuntelemalla omaa kehoa ja sen antamia viestejä, suunnittelemalla realistinen juuri sinulle sopiva harjoitusohjelma, kiinnittämällä huomiota oikeanlaiseen ravintoon ja riittävään, hyvälaatuiseen uneen.

Kolmantena, mutta ei suinkaan vähäisempänä seikkana, painotan valmennuksessani rentoutta ja hyvää tekemisen meininkiä sekä pitkäjänteisyyttä. Liikkumisen on tarkoitus olla rentouttavaa ja sen tulisi antaa lisäenergiaa arjessa jaksamiseen. Mennään eteenpäin hyvällä sykkeellä ja pilkettä silmäkulmassa!

Olkoon kysymyksessä juoksukunnon rakentaminen tai elämäntapamuutos, vaatii se pitkäjänteisyyttä sekä periksiantamatonta asennetta. Valmennukseni tavoitteena on saada asiakkaani oppimaan ja omaksumaan tavoitteen mukaiset liikunta – ja ravintotottumukset. Koen onnistuneeni työssäni silloin, kun asiakkaani paitsi saavuttavat tavoitteensa mutta myös jatkavat hyvinvoivina liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa valmennussuhteen päätyttyä.

Kenelle valmennukseni sopivat?

Keskityn liikuntavalmennuksissani pääasiassa juoksijoihin aina aloittelijoista kokeneisiin kuntojuoksijoihin. Voit siis olla aktiivinen harrastaja joka kaipaa uusia vinkkejä harjoitteluun ja tukea esimerkiksi omien juoksutavoitteiden saavuttamisessa tai voit olla liikunnallista elämäntapaa suunnitteleva aloittelija, joka kaipaa tukea liikunnan aloittamisen ja ravitsemukseen ensi askeleista lähtien. Toinen merkittävä vahvuuteni on hyvinvointivalmennus. Hyvinvointivalmennuksen avulla haetaan elämään selkeyttä, tasapainoa ja suuntaa. Hyvinvointivalmennuskokonaisuuteen liitetään myös liikunta- ja ravintovalmennus.

Käytän työssäni apuna yhteistyöverkostoa, joka muodostuu fysioterapeuteista, urheiluhierojista ja muista hyvinvointialan ammattilaisista.  Jos en osaa jotakin, kerron sen sinulle ja otan asioista selvää. Ohjaan sinut oikeisiin käsiin, mikäli oma kokemukseni ja osaamiseni eivät riitä tavoitteidesi saavuttamisessa. Tärkeintä on että sinä saavutat tavoitteesi.

Valmennussuhteen lähtökohtana toimii alkutapaaminen, jossa käydään läpi asiakkaan tämän hetkiset liikunta- ja ravintotottumukset sekä tavoitteet ja haasteet. Tämän pohjalta suunnitellaan tavoitteeseen sopiva valmennuskokonaisuus. Alkutapaaminen on maksuton.