Asiakaskokemuksia

“Minna on valmentajana todella asiantunteva. Minulle välittyi kokemus siitä, että Minna aidosti välitti minun onnistumisesta ja siitä, miten jokainen arkipäivä sujui. Minna teki treenit yksilöllisesti sekä tilanteen mukaan. Menneet treenit myös aidosti määrittivät seuraavaa treenijaksoa. Monesti voi saada valmiin ruokavalion ja treeniohjelman ja jäädä sen jälkeen yksin. Minnan tapauksessa sain aidon rinnallakulkijan, iloitsijan, äärimmäisen asiantuntevan avun, joka todella auttoi ja vei eteenpäin. Minna on myös realistinen ja lähti ohjaamaan valmennusta oikeaan suuntaan, vaikka se ei ehkä ollut se suunta, josta itse lähdin. Se oli kuitenkin tulosten valossa ainoa oikea suunta. Minna on empaattinen ja kannustava – paras valmentaja, jota olen ikinä tavannut. Kiitos!”

Tiina, juoksu- ja hyvinvointivalmennusasiakas

 

”Life coaching oli jännittävästä alkuasetelmasta huolimatta mukaansatempaavaa. Minna osasi kuljetella minua hyvin ja nopeasti vapauduin. Kun on ruuhkavuodet elänyt ja unohtanut itsensä, oli kuumottavan innostavaa kun minut laitettiin miettimään mitä olen. Ruvettiin kuorimaan mielen kerroksia ja etsimään sitä mikä perimmältäni haluaisin olla, mutta joka arjessa jää kaiken alle. Minut laitettiin miettimään arvojani ja sehän olikin helppoa, koska ne ovat aina olleet selkeitä. Niiden pohjalta käydyssä keskusteluissa huomasin kuitenkin, että nehän eivät välttämättä olekaan niin paalutettuja. Puhuimme siitä, miten käsitteet, sanat vaikuttavat mieleemme. Oivalsin että minun täytyy muuttaa tekemisiäni ja puhuteltava itseäni eri sanoilla ja tavalla.

Tapasimme Minnan kanssa neljä kertaa, aikaa keskusteluihin oli varattu tunti. Ensimmäisellä kerralla pelkäsin jäätymistä, ettei minulla ole mitään sanottavaa, mutta Minna avasi minut kuin säilykepurkin. Olin aivan innoissani ja aika loppui aina kesken. Nyt kun sessiosta on kulunut useita kuukausia, on pari siementä jäänyt edelleen itämään. Sain valtavasti energiaa tapaamisista. Oli ihanaa, kun joku kaiveli mielen sopukoita ja laittoi pohtimaan mikä olen ja mitä kohti haluaisin mennä, miksi vielä tulla.

Teimme myös enneagrammianalyysin ja siltä pohjalta ruodimme persoonaani. Tuo hörhöltä kuulostava metodi antoi kuitenkin hyvän työkalun oman persoonan ymmärtämiseen.”

Mies 58v, lifecoaching valmennettava

 

”Vuosi sitten käytin keppiä kävellessäni. Olin hitaasti toipunut alaselän leikkauksesta, joka ei ihan onnistunutkaan. Fysiatri sanoi minulle, että en enää voi juosta, hiihtää enkä pyöräillä. Onneksi kuitenkin fysioterapeuttini loi uskoa; kokeile jos mielesi tekee! Viime syksynä aloin juoksemaan, ensin lyhyitä matkoja, sitten muutamia kilometrejäkin. Juokseminen tuntui mukavalle ja päätin, että keppikin saa nyt jäädä historiaan.

Kun kuuskymppisenä aloittaa juoksemisen, on tärkeää, että oppii oikean tekniikan, huolehtii lihaskunnostaan, rakentaa omaa peruskuntoaan, ja menossa on malttia. Päätin hankkia itselleni personal trainerin.

Minna on saanut ihmeitä aikaan. Peruskunto on kasvanut, hapenottokyky huippua, jaksan pidempään, ja sykealueet ovat madaltuneet, itsetunto oman juoksemisen suhteen on positiivinen. Positiivista on myös se, mitä omalle kropalle on tapahtunut. Olen saanut lihaksia, ja farkkujenkin tuumakoko on mukavasti pienentynyt. Kun puen juoksukengät jalkaani olen jo ihan fiiliksissä.

Ohjaajana Minna on johdonmukainen, vaativa, mutta asiakastaan kuunteleva ja sympaattinen”

Pekka 63

 

 

“Sain mieheltäni äitienpäivälahjaksi kolmen kerran juoksukoulun Minnalta. Juoksutreenit ovat nyt takana ja olen kyllä todella tyytyväinen Minnalta saamiini juoksu-, ravinto- ja muihinkin vinkkeihin! Ensimmäisellä kerralla tapahtunut lähtötilanteen videointi antoi karmaisevan hyvän kuvan siitä, miltä juoksutekniikkani näytti. Juoksulenkeillä käydessäni ko. kuva on piirtynyt verkkokalvoille ja heti on ryhtiin tullut parannusta. Kiitos Minnalle hyvistä neuvoista – juoksu selvästi on tekniikkalaji! Nyt sitten vain jatkamaan juoksulenkkejä… Tsemppiä Minnalle myös omalla juoksu-uralla!”

Kirsi

 

”Tiesin ruokavalioni yksipuoliseksi ja epäsäännölliseksi, ja päätin etsiä asiantuntevaa apua muutokseen. Harrastan maratonjuoksua keskimääräistä enemmän joten halusin ravintoni arvioijan omaavan kestävyysurheilutaustan. Onneksi löysin Minnan joka on ravintovalmentajan pätevyyden lisäksi yksi Suomen kovakuntoisimmista pitkänmatkanjuoksijoista.

Ruokapäiväkirjan täytön ja ensimmäisen tapaamisen jälkeen oli selvää että ruokailutottumuksissani oli paljon korjattavaa ja ennen kaikkea ravinnosta saamani kalorimäärä oli huomattavan alhainen suureen kulutukseen nähden. Saamani esimerkkiateriat ja reseptit olivat todella hyödyllisiä ja päivä kerrallaan aloin päästä lähemmäksi kunnollista ruokavaliota. Sain myös kaipaamiani täsmällisiä ohjeita maratoneihin tankkaamiseen.

Muutoksista pääsin nauttimaan todella nopeasti eikä paluuta entiseen enää ole. Energiani on aivan eri tasolla ja arkeeni ennen kuuluneet vatsavaivat ovat poissa. Maratoneja edeltävä tankkaus on auttanut voimien loppumisen ja nälän tunteen ehkäisyssä suorituksen aikana.

En voi muuta kuin kiittää Minnaa ja suositella hänen ravintovalmennuspalveluaan kaikille, jotka epäilevät oman ruokavalionsa järkevyyttä. Ja varsinkin kestävyysurheilua harrastavat voivat luottaa Minnan omakohtaiseen kokemukseen.”

Juha 34 v

 

”Otetaan yksi varhaisessa keski-iässä oleva naisihminen, joka luulee, ettei pysty juoksemaan, ei syö aamupalaa, ei harrasta mitään liikuntaa, popsii iltaisin suklaata ja on niin puhki koko ajan, että kuluttaa vain sohvanpohjaa. Lisätään siihen personal trainer Minna ja tehdään puolen vuoden diili. Mitä tapahtuu?

Naisihminen on aluksi olettamuksiensa ja tottumustensa vanki. Hän ei ymmärrä, että syömällä voi laihtua. Hän keksii kaikenlaisia tekosyitä, miksei taas päässyt liikkumaan. Hän ehdottelee Minnalle erilaisia pikadieettivaihtoehtoja. Minna ei anna periksi, vaan selittää samat asiat, sitkeästi, perustellen, neuvoen ja tsempaten. Laitetaan ruokavalio uusiksi, tehdään liikuntasuunnitelma, vaihtuva kuntosaliohjelma, pidetään ruokapäiväkirjaa, tavataan lihaskunnon ja lenkkeilyn merkeissä…palautetaan viikottaista liikuntapäiväkirjaa, muutama kuukausi kuluu..

Naisihminen alkaa huomata, että liikunta onkin ihan mukavaa. Yhtenä päivänä hän huomaa juosseensa melkein 7 km putkeen. Lenkkeilyyn alkaa tulla himo. Kilotkin karisee. Aamupuuro myslillä ja marjoilla alkaa olla päivän odotetuin hetki. Alkoholin käyttökin jää pois lähes kokonaan. Sohvakoomat ovat taakse jäänyttä elämää. Elämäntapamuutos on tapahtunut ja kiitos siitä kuuluu asiantuntevalle personal trainerille Minnalle, jonka avulla tämä oli mahdollista.”

Karoliina

 

“Olen harrastanut koko aikuisikäni säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia jumppia. Kuntoiluni ei kuitenkaan koskaan ole ollut tavoitteellista. Lokakuussa palkkasimme yhdessä ystäväni kanssa Minnan näyttämään meille suuntaa ja kuorimaan meistä aktiivikuntoilijoita, joilla liikunta on jatkossa osa arkea. Liikuntavalmennuksen lisäksi Minna on sparrannut myös oikeanlaisissa ruokailutottumuksissa.

Valmennettavana en varmastikaan ole ollut mikään ihannetapaus sillä, vaikka olen koko ajan liikkunut en ole aina ollut tarpeeksi kurinalainen esim. ruokavalion suhteen. Tästä Minna ei ole koskaan kuitenkaan lannistunut vaan jaksaa aina puskea eteenpäin. Mikä parasta, olen aina sanonut milloin milläkin verukkeella, että juoksu ei ole minun juttuni, muttaniin vain Minna on kaivanut minusta esiin koko ajan enemmän innostuvan juoksijan!

Kehitystä alkumetreiltä on siis monessa mielessä tapahtunut ja paljon! Minna osaa vaatia paljon ja on aina rehellinen palautteessaan – niin positiivisessa kuin negatiivisessa.

Minnan tsemppihenki on ainutlaatuinen!”

Krista 42v

 

”Olen harrastanut monipuolista liikuntaa koko elämäni. Juoksu on kuitenkin ollut minulle aina mieluisin laji. Minulla oli aina jossain aivojen sopukassa visio, että haluan juosta maratonin. Vuonna 2006 juoksin ensimmäisen puolimaratonini ja sen jälkeen muutaman muun. Aloin aktiivisesti miettimään maratonin Juoksemista keväällä 2010 ja aloin harjoitella säännöllisesti tähtäimenä New Yorkin maraton marraskuussa 2012. Tämä maraton ei toteutunut Irene myrskystä johtuen. Motivaatio oli vähän hukassa tämän jälkeen, mutta kävin juoksemassa kuitenkin ensimmäisen maratonini keväällä 2013 Barcelonassa. Juoksu ei oikein kulkenut erinäisistä syistä johtuen ja matka taittui aikaan 5.05.

Sitten tapasin Minnan ja sain hänen avullaan aivan uutta potkua juoksuun. Olen ollut erittäin tyytyväinen hänen ohjaukseensa ja olen tällä hetkellä Minnan asiakas tähtäimenä Tukholman maraton toukokuussa 2014. Tavoiteaikani on 4.15. Juoksutekniikkani on parantunut silmissä ja vauhti on kehittynyt huimasti. Suosittelen kaikille juoksuun hurahtaneille tai muillekin juoksusta kiinnostuneille Minnaa lämpimästi.”

 Nainen 55-vuotta

 

”Minna on tarkka ja kannustava valmentaja, joka osaa asettaa haastavia tavoitteita, mutta kuitenkin sellaisia, että ne pystytään suorittamaan. Sellainen motivoi tekemään. Pidin Minnan tavasta kysyä ja selvittää tarkasti lähtötasoa ja suunnitella ohjelmat sen mukaan. Treeniohjelmia myös tarkennettiin matkan varrella kunnon kehittymisen ja ylipäänsä muun elämän aikataulujen mukaan. Näin treeneistä oli helppo pitää kiinni. Ohjelmat ja ohjeet olivat minusta myös monipuolisia ja apua sai aina nopeasti, kun sellaista tarvitsi. Olen ollut saamaani valmennukseen erittäin tyytyväinen ja halukas jatkamaan yhteistyötä myös tästä eteenpäin.”

Laura 30 vuotta

 

“Juoksu on periaatteessa aika yksinkertainen laji. Töppöstä vaan toisen eteen. Juokset kovat kovina ja kevyet kevyinä. Lihashuoltoa ja koordeja. Kunnollinen PK kausi. Viime kesänä sain kolmessa kisassa hienot parannukset edellisvuoteen, mutt…a Tukholman maralla iso pettymys.

Päätin investoida coachiin. Ei tartte arpoja painotuksia/rytmitystä, ihmetellä miten voi samaan aikaa tehdä lihaskuntoa ja silti juosta. Miten saada parit lisäkilot pois. Kaksi ja puoli kuukautta myohemmin kaikkea ihmeellistä on tapahtunut. Askeltiheys noussut, juoksu muuttunut päkiävoittoiseksi. PK lenkkien sykkeet tippuneet. Syomällä enemmän, useammin ja riittävällä veden juonnilla on 3kg saanut kyytiä. Harjoitus toisensa jälkeen tuottanut mielettomät kicksit, olkoon sitten hyvin mennyt pitkä PK tai 6×1000 vedot tai testikymppi (jolta uus pohja-aika). Koordinaatioharjoituksia, polkujuoksua. Motivaatio on ollut mulla valmiiksi kohdallaan, mutt homma on vaan niin helppoa kun saa vain luottaa Minnan tuomaan rakenteeseen ja ohjaukseen.

Suosittelen erityisesti niille jotka haluu ”ottaa omast potentiaalistas selkoo”. Sillä ” Omaan mukavuuteen on helppo tuudittuu” . ” Seuraava leveli on just sua varten”. (Jukka Poikaa lainaten) Minna rocks.”

Petro 42 v